NOR CURIER 930X122

asteroid_4_feb

Pe cerul necercetat, asteroizii bat!

 

Si totusi exista…pe cerul necercetat, asteroizii bat!

Daca ieri, inainte sa va pregatiti de sfarsitul de saptamana, ati simtit o boare de vant, dupamasa, pe la ora 15, s-ar putea sa fi fost trecerea unui mic asteroid pe langa noi, adica pe langa Terra.

 

La o treime din drumul pana la Luna, pe la vreo 12000 kilometri altitudine, obiectul extraterestru botezat de specialisti 2011CQ1 a fost observat abia inainte de a trece pe deasupra noastra. Semnalul astronomului Richard Kowalski de la centrul nord-american de observare a cerului din Catalina a fost confirmat si de observatorul astronomic Tzec Maun din Mexic, instalatie astronomica cu care s-a realizat fotografia astreroidului.

Asteroidul de aproape 3 metri in diametru a strabatut repede centura Clarke, autostrada satelitilor de comunicatii si de GPS, fara sa lase pe nimeni fara ton sau fara tinta in trafic. Nu am scapat insa de responsabilitatea de a pune la dispozitie resurse cu ajutorul carora sa stim din timp cand si care este urmatorul vizitator extraterestru. In Romania se va organiza anul acesta conferinta Organizatiei Mondiale de Meteori – cei mai buni cautatori de corpuri ceresti care se apropie de Pamant. Mai multe detalii si sugestii pe sarm.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3