930×122 CAPRA 5

pendiuc_ganditor02

Pendiuc, coautor al unei cărţi despre administraţia locală

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, participă astăzi în Bucureşti la lansarea unei lucrări privind administraţia locală. Lucrarea a fost elaborată de Asociaţia Municipiilor din România (AMR), al cărui preşedinte este Tudor Pendiuc, şi de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Primarul Piteştiului este coautor. Este vorba despre o amplă documentare la nivel naţional asupra notelor de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare în proiectele cu finanţare din fonduri structurale. În acest fel, a fost finalizat studiul „Culegere de spețe la nivelul autorităților locale și județene privind notele de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare în proiectele cu finanţare din fonduri structurale”.

Materialul are peste 1.000 de pagini şi reflectă dimensiunea statistică a fenomenului îngrijorător al corecţiilor aplicate în proiectele autorităţilor publice locale finanţate din fonduri europene în perioada 2007 – 2012 prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice şi Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, situaţie în care se propune identificarea unor posibile soluţii pe termen scurt, dar şi a măsurilor necesare pentru prevenirea acestui fenomen în viitorul exerciţiu financiar 2014 – 2020.

De asemenea, tot astăzi şi tot în Bucureşti, Tudor Pendiuc s-a întâlnit cu Excelenţa Sa, Pande Lazarevski, ambasadorul Republicii Macedonia în România.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3