930 x122 grota rece

    site.001

    Pendiuc şi Daniel Constantin au lansat site-ul pitesti2013.ro

    Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi primarul Tudor Pendiuc au lansat duminica, 2 decembrie 2012,i site-ul www.pitesti2013.ro. Este vorba de un site dedicat marcării evenimentelor care vor marca la anul titlul obţinut la Bruxelles de către municipiul nostru, şi anume Oraş European al Sportului. Site-ul conţine informaţii, fotografii şi elemente de interacţiune cu piteştene. La eveniment a participat şi Ion Cornel Lazăr, preşedintele PC Argeş.

    Ministrul Daniel Constantin, candidat al USL la Camera Deputaţilor în colegiul Piteşti Centru, a spus că acest site a fost pregătit de echipa sa, dar că va fi predat administraţiei locale care îl va întreţine.

    „Încercăm prin această platformă să stimulăm piteştenii să se implice în evenimentele din 2013. Sunt convins că piteştenii se vor comporta ca nişte cetăţeni europeni iar oraşul va fi cu adevărat un centru al sportului naţional şi internaţional”, a spus Daniel Constantin. Deja piteştenii au şi două provocări legate de acest site: să propună un logo şi un slogan care să marcheze Oraşul European al Sportului (se vor acorda şi premii constând în tabere sportive şi nu numai), dar şi să voteze Ambasadorul Sportului pentru Piteşti dintr-o listă care poate fi îmbunătăţită permanent.

    Daniel Constantin a votat ieri deja pentru Gica Dobrin, soţia fostului mare fotbalist Nicolae Dobrin. De asemenea, ministrul Daniel Constantin a spus că vor fi intensificate eforturile pentru ca în 2013 Sala Sporturilor din Trivale să treacă în proprietatea administraţiei locale.

    La rândul său, primarul Tudor Pendiuc a mulţumit pentru crearea acestui site, anunţând şi că la sfârşitul anului 2013 va fi editată de către municipalitate o carte eveniment. Este vorba de o istorie a sportului argeşean, ca o încununare a evenimentelor ce vor avea loc pe parcursul lui 2013.

    „Poate că nu vom desemna un singur Ambasador al Sportului, ci mai mulţi, câte unul pentru fiecare ţară europeană. De exemplu, mă gândesc că un astfel de ambasador ar putea fi Carol Corbu, multiplu campion la triplusalt. Piteştiul a dat mulţi sportivi de valoare şi i-aş vota pe toţi, dar sunt convins că piteştenii vor face cele mai bune alegeri”, a spus primarul Pendiuc. În agenda sportivă a anului 2013 figurează şi un campionat european de baschet Under 20, dar şi o competiţie internaţională de atletism.

    Municipiul Piteşti este singura localitate din Europa de Est care a primit titlul de Oraş European al Sportului pentru anul 2013 din partea unui organism specializat al Uniunii Europene, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Bruxelles în luna noiembrie. Celelalte Oraşe Europene ale Sportului sunt din Marea Britanie, Italia, Portugalia şi Spania. Capitala Europeană a Sportului a fost desemnată localitatea Anvers din Belgia.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3