930×122 CAPRA 5

    pendiuc.1

    Pendiuc, invitat la Kiev

    Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, a fost invitat să participe în perioada 1-7 decembrie la Kiev, la seminarul regional „Pentru Promovarea unei guvernări responsabile şi a managementului financiar la nivel local”. Evenimentul a fost organizat de Comitetul Centrului European de Expertiză şi de Biroul de Coordonare al Activităţilor Economice şi de Mediu al OSCE. La eveniment au fost prezenţi înalţi oficiali ai statului ucraineean, dar şi Radu Comşa – Consilier  al Ministrului Administraţiei şi Internelor din România. Au participat şi reprezentanţi din Armenia, Belarus, Serbia, Bosnia-Herţegovina şi Moldova.

    S-a discutat despre beneficiile iniţiativei locale, despre pârghiile disponibile şi instrumentele guvernării responsabile, dar şi despre importanţa creării legislaţiei locale apropiate şi despre descentralizarea fiscală.

    Au fost prezentate şi standardele Uniunii Europene şi indicatorii finanţării locale, dar şi principiile care stau la baza accesului la informare şi transparenţei în luarea deciziilor.

    Pendiuc a revenit recent de la Bruxelles, Belgia, acolo unde a moderat un seminar similar cu participare internationala si care a fost organizat de Comitetul Regiunilor. La ambele evenimente, Pendiuc a fost invitat si in calitate de presedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90