EcoMoto 930×122

    pendiuc.1

    Pendiuc prezintă „starea municipiului” Piteşti

    Primarul Tudor Pendiuc a finalizat raportul de activitate privind „Starea economică, socială şi de mediu a municipiului Piteşti în anul 2011”. Acest raport va fi prezentat Consiliului Local în şedinţa de joi, 19 aprilie 2012. Consilierii nu pot decât să ia act de acesta şi, eventual, să facă unele comentarii, deoarece pentru raport nu poate exista vot de „Pentru” sau „Împotrivă”.

    Conform raportului, investiţiile realizate în 2011 au vizat în principal modernizarea mai multor puncte termice, reabilitarea şi modernizarea drumurilor, dezvoltarea serviciilor sociale şi protecţia mediului. Cheltuielile totale cu investiţiile s-au cifrat la 52,6 de milioane de lei, dintre care 46 de milioane de lei provin din fonduri proprii.

    Cu aceşti bani au fost finalizate lucrările la 10 puncte termice de cartier, au fost modernizate străzi din zona Câmpulung (2,8 kilometri), a fost finalizată investiţia de amenajare a unui adăpost de noapte în zona Nord, au fost efectuate lucrări de combatere a alunecărilor de teren din zona Turceşti, arhiva Primăriei a fost reparată, mai multe străzi din municipiu au fost asfaltate iar la Şcoala Nr. 1 au început lucrările de extindere în vederea construirii unei grădiniţe.

    Numai pentru reabilitarea tronsonului Nicolae Bălcescu din axul central rutier al municipiului s-au cheltuit 6 milioane de lei.

    Un alt aspect important al raportului vizează realizarea veniturilor la bugetul local. Veniturile totale au fost de 275 de milioane de lei, din care veniturile proprii au reprezentat 175 de milioane de lei. Sumele defalcate din TVA s-au situat la nivelul de 80 de milioane de lei, iar subvenţiile de la bugetul de stat s-au cifrat la doar 13 milioane de lei.

    Donaţiile şi sponsorizările primite au fost doar în cuantum de 53.000 de lei, iar din fonduri de postaderare s-au primit 6,6 milioane de lei. Gradul de încasare a veniturilor a fost de 99,6%.

    Pe parcursul anului 2011, 17 familii au primit ajutoare de urgenţă în valoare de 20.000 de lei, iar 443 de familii au beneficiat de alocaţie pentru susţinerea familiei. 1.101 familii au primit indemnizaţii pentru creşterea copilului cu vârsta până la 2 ani, iar 7.800 de persoane au beneficiat de ajutoare de încălzire.

    Pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap s-au cheltuit 2,9 milioane de lei, pentru salariile asistenţilor personali alte 2 milioane de lei iar pentru subvenţionarea unor abonamente speciale de transport s-au cheltuit 1,4 milioane de lei.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3