Eurial 930 x 122

simfonie_lume_multa

Pendiuc raspunde criticilor privind Simfonia Lalelelor

Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a declarat ieri ca are mari emotii legate de editia din acest an a Simfoniei Lalelelor, din cauza vremii. Totusi, sustine edilul, desi s-a gandit ca poate nu ar strica sa se schimbe perioada de desfasurare a celui mai important eveniment al orasului, specialistii i-au dat asigurari ca starea vegetatiei este unaa buna si ca lalelele vor fi prezente in toata splendoarea lor in perioada 15 – 17 aprilie 2011.

Pe de alta parte, primarul a facut si unele comentarii cu privire la doua scrisori semnate de oameni precum Ilarie Isac, Valeriu Nicolescu si Gheorghe Pacea in care se sugera necesitatea realizarii unei expozitii permamente a Simfoniei.
„Vom discuta despre formarea unor colectii de lalele, in Strand si in noul Parc din Lunca Argesului, dar sa faci expozitii permanente de lalele nu se poate, ele se trec foarte repede.

Pe de alta parte, a fost o scrisoare in care s-au exprimat temeri ca Simfonia ar putea cadea in banalitate. Un asemenea lucru nu are cum sa se intample, caci manifestarile pe care le-am gandit au fost si sunt unele deosebite si variate”, a spus primarul care a mai adaugat ca editia din acest an a Simfoniei va fi deschisa si inchisa cu spectacole ale Filarmonicii din Pitesti.

Astfel, joi, 14 aprilie, la Casa de Cultura a Sindicatelor va fi organizat un spectacol cu Simfonia Destinului de Beethoven si Concertul pentru Vioara si Orchestra op. 35 in Re Major de P.I. Ceaikovski; vineri, 15 aprilie, va fi un spectacol cu arii celebre (cu incepere de la ora 19,00), cum ar fi La Traviata, Un di Felice, Ave Maria sau O, Primavera.

Sambata, 16 aprilie, celebra trupa Phoenix va concerta la Pitesti alaturi de Orchestra si Corul Filarmonicii (in piata Primariei, cu incepere de la ora 20)  iar duminica, 17 aprilie, la Casa de Cultura a Sindicatelor este un spectacol al Filarmonicii locale cu Spartacus de Haciturian si Lacul Lebedelor, Spargatorul de Nuci de Ceaikovski.

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90