Kaia 930 x 120

pendiuc.1

Pendiuc sesizeaza anomaliile sistemului de acordare a subventiilor

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a rabufnit in conferinta de presa a Primariei. Tema principala – noua legislatie privind sistemul de termoficare. Primarul pare insa ca se zbate singur impotriva unui sistem care nu intelege nevoile reale ale comunitatilor locale, iar in acest context se naste firesc intrebarea: parlamentarii nostri ce fac, dorm? Tudor Pendiuc a spus ca a fost nevoit sa faca o serie de adrese catre premierul Emil Boc caruia sa ii arate care sunt anomaliile gândite de functionarii si ministrii Cabinetului sau. Convins ca premierul nu cunoaste in totalitate realitatea din teren pentru ca subalternii nu il informeaza, Pendiuc spera ca in al 12-lea cea premierul sa plece urechea la vocile edililor, Pendiuc fiind si presedinte al Asociatiei Municipiilor din România.

„Eliminarea subventiilor, dar si alte masuri gândite acum nu vor afecta cetatenii si administratiile doar in iarna care vine, ci pe termen lung, dar si investitiile din trecut in sistemul de termoficare. Exista si un articol de ordonanta care incalca principiul descentralizarii. i anume, Finantele vor putea sa ia direct din contul Primariilor bani pe care sa ii dea operatorilor de termoficare daca Primariile nu platesc la timp subventiile la incalzire (ma refer la subventia locala). Dar daca nu sunt de acord cu marimea subventiei?

Daca nu sunt multumit de cantitatea facturata sau de calitatea serviciilor? Se incalca si principiul concurentei, caci ma obliga ca Primarie sa fac plati preferentiale. In plus, riscam sa ni se ia bani din cofinantarile pentru proiectele cu finantare europeana ca sa se dea la operatorii de termoficare, ceea ce nu este normal”, a spus Pendiuc.

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90