930×122 POSADA 5

pendiuc.1

Pendiuc vrea Spitalul TBC afara din Pitesti

Polemicile privind mutarea Spitalului TBC in zona Expo Parc sunt din ce in ce mai puternice. Si primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, s-a alaturat celor care contesta planul Ministerului Sanatatii privind mutarea Spitalului.

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a declarat ca ideea de mutare a Spitalului TBC din Craiovei in zona Expo Parc, la Centrul de Diagnostic si Tratament (in locul Neurologiei) este „total deplasata”.

Mutarea – gandita de secretarul de stat Adrian Streinu Cercel cu ocazia unei vizite in Arges in care a criticat dur sistemul medical din judetul nostru – nu este nici pe placul unor membri ai actualei puteri, asa cum este cazul consilierului local al PDL Stefan Ciocanel care a cerut chiar sprijin civic pentru blocarea proiectului.

Mai mult, Stefan Ciocanel a cerut si sprijinul Consiliului Local pe aceasta tema.

„Bolnavii trebuie dusi la aer curat, asa ca cel mai bine este ca Spitalul TBC sa fie mutat in afara orasului. Cadrele medicale care nu se pot deplasa pentru naveta ar trebui preluate de Directia de Sanatate Publica, in aceleasi conditii salariale, si sa fie la dispozitia DSP, caci si asa este deficit de cadre medicale. Trebuie sa facem un lobby puternic in acest sens la Bucuresti”, a declarat Tudor Pendiuc.

Cu toate acestea, desi a avut sedinta joi, 29 aprilie, Consiliul Local nu a adoptat o pozitie oficiala in acest sens. Primarul municipiului Pitesti insista chiar ca reprezentantii PDL din Consiliu sa faca lobby pe langa ministrii din propriul Guvern, astfel incat mutarea sa nu se materializeze.

{loadposition inside}

 

 

 

PIZZERIA SAPORI 555 222
eurial 570×90