930 x122 grota rece

penescu_fiul

Penescu (din nou) liber

Pitesti. 22 mai. 2010.
Judecatorii argeseni au decis in aceasta dimineata eliberarea din arest preventiv a lui Cornel Penescu. Astazi dimineata putin dupa ora 8 s-a judecat recursul inaintat de procurorii DNA prin care se cerea mentinerea in arest lui Cornel Penescu. In urma unei sedinte de mai putin de 30 de minute, instanta a decis eliberarea lui Penescu. Tribunalul Arges a admis inca de joi cercetarea lui de cercetare in stare de libertate, insa a impus mai multe conditii. La ora parnzului Cornel Penescu a iesit din arestul IPJ Arges si a plecat spre casa.
Cornel Penescu va avea mai multe interdictii: nu are voie sa paraseasca tara, trebuie sa se prezinte la instantele de judecata ori de cate ori este chemat, sa nu-si schimbe locuinta fara incuvintarea Tribunalului Arges si sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte niciun fel de arme. Totodata, ii este interzis sa mearga la manifestatii fotbalistice, sa ia legatura cu ceilalti inculpati sau martori din dosar sau cu familiile acestora.
Cornel Penescu a fost retinut de catre procurorii DNA pe 10 mai. A doua zi, magistratii au decis arestarea preventiva a acestuia pentru 29 de zile. Penescu este acuzat tot de dare de mita, de aceasta data, omul de afaceri le-ar fi dat 21.000 de dolari arbitrilor Ionica Serea si Marius Martis, care au fost arestati in urma cu circa trei saptamani.
Procurorii au luat si masura aplicarii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Penescu, Facaleata, Serea si Martis, pentru ca instanta sa dispuna confiscarea speciala a banilor pretinsi si primiti cu titlu de mita.
Ieri, a fost eliberat din arest si Liviu Facaleata, fostul director al grupului de firme PIC, mana dreapta a lui Penescu.Penescu si Facaleata au mai fost arestati preventiv in alt dosar de coruptie si anul trecut, cand au petrecut dupa gratii peste 10 luni.

PIZZERIA SAPORI 555 222
Pizza Sapori Italia 570 90