930×122 CAPRA 5

penescu_catuse

Penescu, Facaleata si Constantin raman in arest

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al societăţii PIC din Piteşti Liviu Făcăleaţă şi fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin, judecaţi pentru fapte de corupţie, rămân în arest, transmite MEDIAFAX.

Conform procedurilor juridice, magistratii Tribunalului Prahova au constatat legalitatea şi temeinicia pentru încă 60 de zile a măsurii arestării preventive în cazul lui Penescu, Făcăleaţă şi Constantin, într-un dosar strămutat de la Tribunalul Argeş, în care aceştia au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.
Sabina Varga: Potrivit reprezentantilor Tribunalului Prahova, instanţa a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive a inculpatului Liviu Făcăleaţă, cu măsura obligării de a nu părăsi ţara şi cererea de ridicare a sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor acestuia, până la concurenţa sumei de 149.619 lei,ca neîntemeiate.

De asemenea, în acelaşi dosar, a fost admisă cererea formulată de fostul şef al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti Cristian Libertatu de modificare a controlului judiciar, în sensul că a fost modificată obligaţia acestuia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Argeş cu obligaţia de a nu părăsi teritoriul ţării.

Soluţiile date asupra cererilor identificate anterior pot fi atacate cu recurs de inculpaţii ce le-au formulat în termen de 24 de ore de la comunicare, respectiv de procuror în termen de 24 de ore de la pronunţare la Curtea de Apel Ploieşti.

Tribunalul Prahova, Secţia Penală, a mai dispus astăzi acordarea unui nou termen de judecată la data de 25 februarie în dosarul penal nr. 4285/105/2009.

Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin se află în arest preventiv din 13 aprilie 2009.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA