NOR CURIER 930X122

perchezitii

PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ. BĂRBAT, REȚINUT

Percheziții în Argeș. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, au făcut 8 percheziţii în județele Argeş, Ilfov, Iaşi și Teleorman şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile comerciale şi punctele de lucru ale firmelor administrate de aceştia.

Citiți și: Argeș. Un șofer aproape de comă alcoolică a făcut dezastru pe drum

Potrivit Poliției argeșene, în perioada 15 ianuarie 2013 – 31 martie 2016 o societate comercială ar fi înregistrat în evidenţa financiar-contabilă achiziţii de bunuri şi servicii de la alte trei societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă. Conform sursei citate, prejudiciul adus bugetului general consolidat al statului depășește 721.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA neplătite.

În urma percheziţiilor, patru persoane au fost duse la sediul din Pitești al Poliției Argeş pentru audieri. Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din comuna Slobozia (Mihai Marin Bănică, administratorul firmei de transport acuzată de evaziune), a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citiți și: Argeș. Tânăr mort în mașina condusă de un șofer de 19 ani, care era băut

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3