930×122 CAPRA 5

evaziune

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE. PREJUDICIU URIAȘ

Percheziții de amploare. La această oră, polițiști din 12 județe (inclusiv Argeș) și municipiul București, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, fac 37 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuințele mai multor persoane bănuite de crearea prin infracțiuni economice a unui prejudiciu de peste 3.000.000 de euro. Acțiunea se desfășoară într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor instrumentat de polițiștii de investigare a criminalității economice din Prahova.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Perchezițiile, la care participă 130 de polițiști (inclusiv „mascați”), dar și jandarmi, au loc în municipiul București și județele Argeș, Ilfov, Hunedoara, Bacău, Prahova, Botoșani, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și Tulcea.

Potrivit Poliției Române, din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013 – 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

Conform sursei citate, suspecții, prin intermediul a 12 societăți din domeniul comerțului cu materiale reciclabile, ar fi făcut operațiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele ,,fantomă”, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor ar fi în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

25 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie duse la audieri. Poliția nu precizează numele persoanelor și al firmelor implicate. (Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90