EcoMoto 930×122

bcco

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR CU PREJUDICIU DE 1.500.000 DE EURO

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. Piteşti fac la această oră 70 de percheziţii în 14 judeţe şi în Bucureşti pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Percheziţiile au loc la sediile sociale şi la punctele de lucru ale unor firme din judeţele Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare și Sibiu şi din municipiul Bucureşti.

Sunt vizați membrii unei grupări infracţionale care, în luna ianuarie a anului 2011, ar fi constituit un circuit economic fictiv pentru a deduce cheltuieli nereale, micşorând astfel obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Sumele obţinute ilicit ar fi fost supuse procesului de spălare de bani, fiind tranzacţionate prin conturile unor societăţi de tip fantomă, special constituite în acest scop, care aveau ca obiect de activitate prestări de servicii și comercializare de cereale şi anvelope.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.500.000 de euro.

La percheziții participă şi poliţişti din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare şi Sibiu.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al S.R.I. şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Precizăm că Poliția nu oferă detalii despre locurile percheziționate și indivizii vizați. (Foto Arhivă: craiovaniuz.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3