Donaris 930 x 122

Arges

PERCHEZIȚII LA BANDA DE PROXENEȚI – CE A CONFISCAT POLIȚIA

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Ploieşti, au făcut ieri 18 percheziții domiciliare în județele Prahova și Argeș la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat și de proxenetism. Din cercetări a rezultat că în perioada 2015-2016 membrii grupării ar fi racolat mai multe tinere din Prahova, pe care ulterior le-ar fi transportat în Marea Britanie pentru exploatarea lor sexuală.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

În urma perchezițiilor au fost indisponibilizate 5 autoturisme, 9.300 de lire sterline, 5.700 de euro, 52 de kilograme de materie vegetală („care pare a fi tutun”, potrivit Poliției Române), 200 de pachete de ţigări netimbrate, telefoane mobile, sisteme informatice, documente de identitate false și acte financiar-bancare.

Oamenii legii au pus în aplicare 20 de mandate de aducere, iar alte 40 de persoane au fost conduse la audieri. 8 dintre ele au fost reținute, urmând ca astăzi să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Față de alte 7 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

În cauză au fost desfăşurate activităţi de cooperare judiciară internaţională, fiind încheiat un acord între reprezentanții autorităţilor judiciare din România şi omologii lor din Marea Britanie pentru formarea unei echipe comune de anchetă pentru destructurarea acestui grup infracţional organizat transfrontalier. La acțiune au participat și poliţişti englezi de la Unitatea de Combatere a Crimei Organizate ”ZEPHYR”. Activitatea de cooperare internaţională a fost realizată prin intermediul EUROJUST şi EUROPOL. La operațiune au mai luat parte și polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti și de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova și jandarmi. (Foto: Arhivă)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90