EcoMoto 930×122

avalansa

Pericol mare de avalanşe în munţii Argeşului!

Salvamontiştii argeşeni atrag din nou atenţia cu privire la pericolul producerii de avalanşe în munţii Făgăraş. Conform spuselor lui Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Public de Salvamont Argeş, în urma ninsorilor şi a vântului puternic din ultimele 24 de ore stratul de zăpadă la staţia meteo Bâlea Lac şi la Cota 2000 Transfăgărăşan a crescut cu 36 de centimetri, ajungând la 264 de centimetri.

Pe alocuri, din pricina viscolului, stratul de zăpadă poate fi și mai mare. Stratul a crescut în grosime la înălţimi de peste 2000 de metri, acolo unde a nins, şi a scăzut sub această altitudine, din cauza ploii puternice, de 25 l/mp. Stratul de zăpadă este umezit, greu, instabil, în foarte multe locuri fiind deja formate plăci de vânt şi cornişe, aşezate peste stratul stabilizat de dedesubt.

Riscul de avalanşă a fost clasificat de către Centrul Regional de Prognoză Meteo Transilvania-Sud la gradul 4 (risc mare) la peste 1.800 de metri şi gradul 2 (risc moderat) la sub 1.800 de metri. Având în vedere datele despre starea zăpezii, toate traseele montane din judeţul Argeş, în special cele cu ieşire în golul alpin, sunt închise.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90