930 x122 grota rece

sancţiuni

Pericol pe șosele! Șoferi drogați sau beți mangă la volan!

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv. 

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

În cursul zilei de duminică, 07 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 34 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, acesta a indicat prezența unor substanțe cu efect psihoactiv, transmite IPJ Argeș.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea determinării substanțelor psihotrope prin analize de specialitate.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Din peisaj nu au lipsit nici șoferii care s-au urcat la volan băuți sau fără permis.

Un bărbat de 44 de ani din Poiana Lacului s-a ales cu permisul suspendat și cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști conducând un autoturism pe DN67B, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Aceiași soartă a avut-o și un bărbat de 40 de ani din Mioveni, care la primele ore ale dimineții ”duhnea” a alcool în trafic.

La plimbare prin oraș, fără permis

În ziua de 07 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 29 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Banat din Pitești, având dreptul de a conduce suspendat.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Potrivit IPJ Argeș, ca urmare a abaterilor constatate, au fost au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare, fiind aplicate peste 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 55.000 de lei.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90