Donaris 930 x 122

    examen_auto

    Permisele, obtinute mai greu la Pitesti

    S-au dus vremurile cand obtinerea permisului de conducere auto la Pitesti era floare la ureche in special pentru candidatii „orientati” si care stiau sa dea la timp si cui trebuie „atentia” cuvenita. Acum, numarul candidatilor care sunt respinsi la examenul pentru permisul de conducere atinge cote ametitoare.

    Numarul candidatilor argeseni care reusesc sa treaca de examenul pentru obtinerea permisului auto este tot mai mic. De vina sunt mai multi factori. Pe de-o parte, sistemul de examinare a devenit mult mai exigent dupa scandalul „Mita pentru permise” care s-a lasat cu arestari in Arges. Pe de alta parte, a fost introdus sistemul de examinare pe calculator care continua sa dea batai de cap multor candidati carora folosirea unui computer le este total straina. De asemenea, nu in ultimul rând, nivelul de pregatire al candidatilor este foarte scazut.

    O dovada in acest sens este reprezentata de cifrele privind examinarile auto in luna iulie a anului in curs. Conform datelor furnizate de Serviciul Permise Auto, 2.206 candidati s-au inscris la examen in luna respectiva, dar in cele din urma au ajuns sa mai dea testele doar 1.725. Restul nu s-au mai prezentat la examene din cauza ca nu au fost bine pregatiti si nu au dorit sa isi iroseasca sansele degeaba. Dintre candidatii care s-au inscris la concurs, insa, nu au fost admisi decât 587, ceea ce reprezinta 34,03% din totalul candidatilor.

    Ceilalti 1.138 de aspiranti la statulul de sofer amator au fost nevoiti sa se recunoasca „invinsi”, fiind respinsi la examen (66%). O parte dintre ei erau deja la a treia sau a patra incercare de a obtine permisul auto.

     

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3