930×122 CAPRA 5

nico_geoana_vaca

Personalitati si spectacol la inchiderea Sarbatorilor Argesului si Muscelului

Golesti. 14 septembrie 2009. CJ Arges.
sambata, la Golesti, au fost prezenti cei care au facut cinste acestui judet, care continua sa ii faca cinste si care au lasat ceva pentru cei tineri, pentru viitorul acestei tari. Vreme de o luna de zile, in cadrul evenimentelor organizate de Consiliul Judetean Arges sub egida celei de a treia editii a ”Sarbatorilor Argesului si Muscelului”, argesenii s-au bucurat de lansari de carte, expozitii (Expozitia de preparate culinare traditionale, Targul mesterilor populari), concursuri (Concursul national de electronica pentru elevi, „Cea mai frumoasa argeseanca si cel mai frumos argesean, purtatori ai costumelor populare de sarbatoare”), Festivalul International de Folclor Carpati, editia a XXVI-a, Festivalul de teatru pentru copii, Congresul international de matematica – informatica, Festivalul Medieval Vlad tepes – Dracula Fest., spectacole in aer liber in orasele si municipiile din judet sau focuri de artificii. La Golesti, intr-o atmosfera de mare clasa, si merita sa aducem aici felicitarile noastre organizatorilor, care au facut ca intreaga manifestare sa se deruleze cu adevarat profesionist (de la organizarea rutiera si amenajarii unei parcari, pana la detaliile evenimentului in sine), s-a consumat, intr-un fel, chintesenta acestor Sarbatori ale Argesului si Muscelului.

pendiuc_diploma Au fost prezenti mestesugari din intregul judet, au urcat pe scena artisti si voci superbe din Arges, si, mai ales, au fost prezenti oamenii, cei care sfintesc locul si numele acestor locuri, indiferent ca lucreaza in Arges, in tara sau peste hotare. Oameni care au primit, in mod simbolic, aprecierea argesenilor, prin Diplome de Excelenta, de Cetateni de Onoare, sau de Fii si Fiice ale judetului. Au fost premiate 67 de persoane care au excelat, prin munca depusa in administratie publica, 38 de argeseni din economie, mediu de afaceri si industrie si 32 de experti din domeniul bancar-finante. Nicolae Mecu (prof. dr. univ. si cercetator la Institutul „George Calinescu” al Academiei Romane), Alexandru Tomescu (maestru solist si concertist), Gheorghe Ungurenus (profesor, corealizator al lucrarii „Toponomia pe Valea Raului Doamnei”) si Constantin Vasilescu (doctor in medicina, apreciat international in domeniul neurologiei) au primit Diplome de Excelenta.

sarbu_vaca La fel ca si in anii precedenti, manifestarea a adus la Golesti mai multe personalitati ale tarii: academicianul Constantin Balaceanu- Stolnici, presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, Mircea Geoana, ministrul Muncii, Marian Sarbu, argesean la origine, euro-parlamentarul Adrian Severin, presedintele A.N.P.C., Bogdan Pandelica, dar si o multime de parlamentari de Arges si directori de deconcentrate si de institutii publice. O parte dintre ei au fost si premiati. Devenit deja argesean, Nicolae Vacaroiu a primit titlul de Cetatean de Onoare al judetului, iar Mircea Geoana, ministrul Sarbu si maestrul Tudor Gheorghe, au primit Diplome de Excelenta.

nico_sotie In afara presedintelui Vacaroiu, alte 21 de personalitati au primit titlul de Cetatean de Onoare al Argesului: Cristian Anghel (primar de patru mandate la Baia Mare), Gheorghe Badea (director G.I.C. Pitesti), Gheorghita Botarca (primar Topoloveni), Constantin Dumitru Dulcan (sef catedra, prof. univ. dr., membru al Academiei Americane de Neurologie, membru al Societatii Europene de Neurologie), Florea Costache (vicepresedinte C.J. Arges), Cristian Diaconescu (ministru Externe)- care nu a putut veni la eveniment, Francois Fourmont (director grup Renault)- premiul Domniei Sale fiind ridicat de unul dintre directorii Dacia- Renault, Gheorghe Gherghina (secretar de stat Ministerul Finantelor), Iliescu Dan serban Dragos (presedinte Consiliu Legislativ), Nicolae Matei (fost director S.C. ARo S.A.), Marioara Murarescu (prezentator si moderator TV)- care, din pacate, nu a putut ajunge la Golesti, Ion Nitu (presedinte Romanian International Bank SA), Gheorghe Oancea (fost primar Campulung), Gheorghe Paleru (fost director al intreprinderii de Autoturisme), Tudor Pendiuc (primar Pitesti), Andrei Popescu (doctor in Drept, subsecretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Afaceri Europene si Agentul Romaniei pentru Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene), Marcel Proca (prefectul Argesului), Elena Stoica (profesor, pictor, coordonator al grupului de pictori din Corbeni), Mihai Tanasescu (director pentru Romania al F.M.I.)- si el absent si Elisaveta Tudose (primar Cosesti).
pendiuc_diploma Punctual, Mircea Geoana a venit la Golesti, fiind intampinat de persoanele deja sosite, beneficiind in mod deosebit de aprecierile veteranilor de razboi. Momentele de inmanare a diplomelor au fost pigmentate cu episoade artistice, numai bune pentru ca cei care se revedeau sa mai stea putin de vorba.

De departe, cel mai degajat in discursul ce a urmat primirii Diplomei de Excelenta, desi are viata grea in negocierile cu sindicatele, a fost ministrul Sarbu

Nicolae Vacaroiu a fost, ca de obicei, modest, insa nu a uitat sa isi exprime optimismul ca in scurt timp, vom depasi si acest moment de cumpana…economica

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3