New Profesional Consult 930 x 122

maidanezi_cu_om

EXCLUSIV! 20.000 de maidanezi strânși de pe străzile Piteștiului!

Conform unui raport al asociaţiei Ute Langenkamp trimis Primăriei municipiului, în perioada ianuarie 2007-30 iunie 2013 de pe străzile Piteștiului au fost strânşi şi sterilizaţi 20.058 de câini fără stăpân! Asociaţia se ocupă de problema maidanezilor din Piteşti de mai bine de 10 ani.

În perioada menţionată, asociaţia a „exportat” în Germania, în vederea adopţiei, 12.625 de maidanezi! În ţară, numărul adopţiilor de câini din Piteşti se ridică la 2.676. Pe de altă parte, asociaţia susţine că în ultimii cinci ani şi jumătate au murit 11.550 de câini.

„Nu putem să nu recunoaştem că sunt încă foarte mulţi câini fără stăpân în stradă, iar acest lucru se datorează (sic!) abandonului masiv de câini generat de montele necontrolate care au loc în zona limitrofă Piteştiului, în curţile proprietarilor care au câini nesterilizaţi, iar puii ajung abandonaţi pe străzile Piteştiului. Pentru a atinge scopul comun al acestui parteneriat, este necesară elaborarea unei hotărâri care să implice primăriile din zona metropolitană a Piteştiului (în prima fază) şi care să prevadă obligativitatea proprietarilor de a steriliza câinii fără drept de montă (reproducere)”, se arată în raportul trimis Primăriei.

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3