New Profesional Consult 930 x 122

    pendiuc_vot

    Peste 70 de persoane au vrut să îi ia funcţia lui Pendiuc. Nu au reuşit…

    Pe 1 martie 2012, Tudor Pendiuc a împlinit 20 de ani de când se află la conducerea Primăriei Piteşti. Evenimentul a fost marcat prin lansarea unei cărţi, moment la care au asistat numeroase personalităţi din ţară şi reprezentanţi ai unor administraţii din străinătate. Este vorba de personalităţi precum Emil Constantinescu, fost preşedinte al României, Mircea Geoană, fost preşedinte al Senatului României, Felicia Filip, artistă de renume internaţional, Constantin Stroe, vicepreşedinte Dacia, dar şi foşti şi actuali parlamentari, primari şi oameni de administraţie din Argeş şi din ţară. S-au spus multe cu această ocazie, dar nu a rostit nimeni nimic despre faptul că, în cei 20 de ani de când primarul este… primar, peste 70 de persoane au încercat să îi ia acestuia locul la conducerea urbei!

    Numai la alegerile din 1992 s-au înscris în cursa pentru Primăria Piteşti cam 30 de persoane. Dintre acestea îi amintim pe Viorel Raicu, cel cu care Pendiuc s-a duelat în turul doi, pe fostul consilier local al PSD Valeriu Nicolescu (fratele lui Constantin Nicolescu a candidat ca indepenent) sau pe Ion Jinga.

    În 1996, au încercat să îl bată pe Pendiuc în algeri, printre alţii, scriitorul Ion Popa Argeşeanul, Mircea Popa (care era viceprimar atunci) sau inginerul Eugeniu Mazilu. De atunci se poate spune că Tudor Pendiuc nu a mai avut emoţii. PDSR îl arunca în luptă în 2000 drept candidat pe Doru Braia, iar PNL pe Mihail Brăslaşu, dar niciunul nu a rupt gura târgului.

    În 2004, cel mai vocal candidat a fost Marius Postelniescu de la PNL, iar de la PD a candidat fără succes fostul viceprimar Emil Ionescu.

    În 2008, Tudor Pendiuc a spulberat concurenţa, câştigând din primul tur de scrutin într-o competiţie în care i-a avut ca… iepuri pe Daniel Florea (PRM), Gheorghe Frătoaica (PD-L), Andrei Nicolescu (PC), Anca Barbu (PNL), Ion Miu (PAS) şi Dănuţ Bulf (PNG-CD).

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90