EcoMoto 930×122

parc_trivale

Petitie pentru parcul Trivale

Parcul Trivale din Pitesti este din nou subiectul unei actiuni civice. Dupa campaniile privind stoparea taierilor ilegale de paduri si de puneri in posesie in parc, a venit randul activistilor de mediu sa protesteze fata de faptul ca masinile au acces in parc.

Pe site-ul www.petitiionline.ro a fost lansata recent o petitie prin care se doreste interzicerea accesului masinilor in parcul Trivale din Pitesti. Actiunea a fost initiata de Olga Herisanu, lider al unei asociatii din Pitesti care a militat si pentru proiectul Parcul Strand – „Parcul Lalelelor”.

In petitie se arata ca, teoretic, accesul masinilor in parc este restrictionat, dar ca restrictiile nu se respecta.

„Este inadmisibil sa te refugiezi in Parcul Trivale in cautarea unei oaze de aer curat dupa terminarea orelor de program intr-un oras arhiplin de masini care polueaza si sa continui sa respiri aer poluat. Doresc inchiderea parcului Trivale circulatiei masinilor (chiar si pentru asa-zisii „credinciosi” care se duc sa se roage la Schit). Distanta care trebuie parcursa pana acolo pe jos este mica si nu cred ca i-ar strica nimanui sa faca o plimbare din cand in cand. In privinta aprovizionarii chioscurilor, fie se da o aprobare speciala, fie se achizitioneaza vehicule nepoluante” – sunt solutiile propuse in cadrul petitiei.

Pentru aceasta au semnat deja 8 persoane din Pitesti, Bucuresti si chiar din Israel. Sesiunea de semnaturi este in continuare deschisa, doritorii putand sa isi dea chiar si cu parerea la actiunea respectiva.

Accesul masinilor in parcul Trivale a facut obiectul a numeroase discutii chiar si in Consiliul Local dar, cu toate acestea, accesul nu este inca interzis total in zona, existand anumite derogari de la hotararile luate pana acum.

{loadposition inside}

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90