pizzeria sapori  930 122

arpechim_sediu

Petrochimia, subiect de proces

PCC SE, principalul actionar minoritar al Oltchim Ramnicu-Valcea, si-a pus in practica amenintarea si a depus in instanta o contestatie cu privire la raportul de reevaluare a activelor de la petrochimia din Pitesti. Conducerea PCC SE afirma ca reevaluarea ar fi umflata pentru ca, de fapt, petrochimia ar fi fost preluata cu un euro de Oltchim, si nu cu 13 milioane de euro cum s-a anuntat.

Preluata initial la finalul anului trecut pentru suma de 13 milioane de euro, petrochimia pitesteana a ajuns sa fie cotata la valoarea de aproape 90 de milioane de euro in urma unei reevaluari cu care PCC SE nu este de acord.

PCC SE a solicitat in doua sedinte consecutive ale Adunarii Generale a Actionarilor de la Oltchim informatii cu privire la reevaluarea activelor „Arpechim- Petrochemicals” Arges avuta in vedere de catre conducerea Oltchim. In niciunul din cazuri, sustin oficialii actionarului minoritar, intrebarile formulate de PCC SE nu au fost postate de catre conducerea Oltchim pe pagina de internet a companiei, „privand actionarii Oltchim de dreptul la informare”.

„Oltchim a raspuns vag la intrebarile formulate de PCC SE, evitand aspectele importante ce tin de masura de reevaluare a activelor Petrochemicals Arges de la 1 euro la 89,5 milioane de euro”, sustine conducerea PCC SE.

PCC SE mai spune ca a solicitat in numeroase randuri conducerii Oltchim si Ministerului Economiei, in calitate de actionar majoritar, discutarea acestui subiect si ca si-a exprimat in mod repetat „ingrijorarile sale cu privire la actiunile conducerii Oltchim care au dus la escaladarea datoriilor companiei, cat si cu privire la raportul de reevaluare”. In urma raportului de reevaluare, Oltchim a putut contracta o serie de credite pentru investitiile proprii.

{loadposition inside}

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3