Kaia 930 x 120

dica

Pitesteanul Dica, omul finalei Dinamo – Steaua

Pitesteanul Nicolae Dica a fost desemnat omul meciului la finala Cupei Romaniei de miercuri, 25 mai, de la Brasov. Dica a marcat un gol si a primit la finalul meciului trofeul din partea lui Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal. Steaua s-a impus cu scorul de 2-1 in meciul cu Dinamo Bucuresti.

 

Steaua a cucerit miercuri seara cel de-al 21-lea trofeu din istoria sa. Meciul cu Dinamo a fost unul apriga disputat, cu cate un penalty refuzat de arbitrul Marius Avram pentru fiecare echipa. Dica a deschis scorul in minutul 24, iar Dinamo a revenit in joc prin golul lui Gabriel Torje.

Meciul s-a jucat, practic, la autogolul lui Barboianu, jucatorul adus de la Craiova de Dinamo marcand un autogol antologic in partea a doua a meciului. In ciuda dominarii teritoriale a lui Dinamo, echipa din Stefan cel Mare nu a mai putut intoarce rezultatul. Mai mult, pe contraatac, Steaua putea da lovitura de gratie in doua randuri.

In finala de la Brasov a mai jucat si Marius Bilasco, un alt fost component al echipei FC Arges. El nu a reusit sa marcheze, insa a fost printre cei mai activi de pe teren. Aceasta a fost prima finala Dinamo – Steaua de Cupa Romaniei dupa mai bine de 20 de ani!

In ciuda acestui succes, nu se stie daca Dica si Bilasco vor mai ramane la Steaua. Ambii erau pe lista neagra a lui Becali la un moment dat, desi in ultima vreme Nicolae Dica a facut o serie de meciuri foarte bune. Ramane de vazut ce decizie va lua patronul Gigi Becali.

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA