Eurial 930 x 122

marian-oprea

Pitesteanul Oprea, bronz la Europene

Marian Oprea a castigat, duminica, medalia de bronz in proba de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de atletism in sala de la Paris.

La prima saritura, pitesteanul a obtinut si cel mai bun rezultat personal din acest sezon, 17,62 metri. La celelalte sarituri a obtinut rezultate mai slabe, 17,43 si 15,41, ratand trei dintre incercari. Aceasta medalie este prima pe care Oprea a obtinut-o la o competitie majora desfasurata in sala.

Medalia de aur a fost castigata de francezul Teddy Tamgho, care a reusit sa doboare in doua incercari recordul mondial la triplusalt in sala, cu 17,92 metri. Performanta precedenta, care ii apartinea tot lui, era de 17,91 metri. Medalia de argint a fost obtinuta de italianul Fabrizio Donato cu 17,73 metri.

Oprea, 28 de ani, este primul atlet roman medaliat la Jocurile Olimpice (Atena, 2004) si al treilea sportiv in topul saritorilor de triplusalt aflati in activitate.

La CE de atletism indoor de la Paris, Romania a deplasat o delegatie formata din 16 sportivi. Obiectivul trasat de FR Atletism a fost obtinerea unei medalii, plus calificarea a doi sau trei sportivi in finala.

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90