Donaris 930 x 122

Everest

TEOFIL VLAD, NEVOIT SĂ RENUNȚE LA CUCERIREA EVERESTULUI

Din păcate, alpinistul piteștean Teofil Vlad este nevoit să renunțe la expediția de cucerire a Everestului. Fața nordică a celui mai înalt vârf montan din lume a fost închisă. Vlad urmează să revină în țară.

Citiți și: Cu drapelul Dacia în cel mai friguros oraş de pe glob

„Ca urmare a celor două cutremure cu magnitudini de 7, 8 şi, respectiv, 6, 7 grade care s-au produs în dimineaţa zilei de sâmbătă, 25 aprilie, în munţii Himalaya, la circa 80 de kilometri nord-vest de capitala Nepalului, orașul Kathmandu, şi ca urmare a avalanșei care a afectat în mod tragic faţa nepaleză a Muntelui Everest, producând mari pagube umane şi materiale, autorităţile chineze şi Asociaţia Chineză pentru Alpinism au decis închiderea feţei nordice a Everestului.

Confirmarea deciziei autorităţilor din China ne-a fost transmisă prin SMS în dimineaţa zilei de 29 aprilie 2015 de către Teofil Vlad, informaţia regăsindu-se şi pe contul Twitter al alpinistului britanic Neil Corry. (…)

Citiți și: OFICIAL: ÎNCĂ NICIO VESTE DE LA PITEȘTEANUL TEOFIL VLAD

Drept urmare, expediţia „EVEREST 2015 EXPEDITION – Teo Vlad” s-a încheiat, urmând a fi stabilite detaliile logistice pentru întoarcerea în România, în zilele următoare. Mulțumim tuturor pentru susţinere! Ne exprimăm regretul pentru tragicele evenimente ce au dus la pierderi de vieţi omeneşti în zonele afectate de cutremur.”, se arată într-un comunicat de presă transmis cu puțin timp în urmă de Asociaţia Română pentru Alpinism şi Explorare.

Teofil Vlad plecase în expediție la începutul acestei luni. Detalii, aici: http://epitesti.ro/stiri/teofil-vlad-inceput-aclimatizarea-pentru-ascensiunea-pe-everest/. (Foto: Facebook Teofil Vlad)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90