Donaris 930 x 122

apă sfinţită

PITEŞTENII STAU LA COADĂ PENTRU APĂ SFINŢITĂ

Creştin-ortodocşii prăznuiesc astăzi Boboteaza.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

La toate bisericile din Pitești au loc slujbe religioase, fiind pregătite butoaie sau cazane mari cu apă sfinţită pentru credincioşi. La această oră la Catedrala „Sfântul Gheorghe” din Centru, din Piața „Vasile Milea”, este coadă la agheasmă.

Cazanele cu apă sfinţită, prevăzute cu robinet, au fost amplasate pe zidul din afara lăcaşului de cult pentru a se evita aglomeraţia. Oamenii stau la coadă în ordine şi aşteaptă să le vină rândul să ia agheasmă în sticlele pe care le-au adus cu ei. Prin urmare, misiunea jandarmilor şi a poliţiştilor locali prezenţi ca să asigure liniştea şi ordinea publică este mult uşurată. Se rezumă doar la supraveghere.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Chiar dacă temperatura aerului e scăzută, nici vorbă de gerul Bobotezei! Credincioșii care stau la coadă au parte de o temperatură rezonabilă: circa 0 grade Celsius.

În fiecare an pe 6 ianuarie preoţii sfinţesc apele, iar tradiția spune că cei care se stropesc sau care se îmbăiază în apa sfinţită vor fi feriţi de rele şi de boli.

Boboteaza are o tradiţie veche în sânul Bisericii Ortodoxe, prăznuirea ei fiind consemnată încă din secolul al III-lea. Alături de Paşte şi Crăciun, este socotită ca fiind una dintre cele mai importante sărbători religioase din lumea creştină.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3