930 x122 grota rece

richiteanu_fota

Pitestenii vor ajunge sa dea si 500 lei/Gcal

Pitesti. 6 iunie 2009. Consiliul Local.
Luni, Consiliul Local Pitesti s-a intrunit in sedinta extraordinara pentru a aproba infiintarea serviciului public de termoficare. Dezavantajul noului serviciu este acela ca nu va putea contracta imprumuturi, iar salariile personalului vor scadea. Acest serviciu este insa recunoscut de Consiliul Concurentei si sunt unele avantaje conferite de legislatie. Primarul Tudor Pendiuc a precizat ca spera ca aceasta entitate nu va dura prea mult, dand si termen de doua, maximum trei luni, pana cand fie se va cadea de acord cu Suez pentru concesionarea serviciului de termoficare, fie va fi gasita o alta solutie, printre care si organizarea unei noi licitatii. Noul director al serviciului va castiga sub 14 milioane lei vechi, plus potentiale sporuri in cuantum de 50% din valoarea salariului. Primarul a atras atentia conducerii Termoficare ca acun nu mai pot avea bugete dezechilibrate, astfel ca nu vor mai putea veni pe pierderi si a fost critic la adresa acesteia: „Am toata admiratia pentru oamenii de productie, dar nu am niciun fel de apreciere pentru corpul tehnic si ingineresc de acolo care putea sa gaseasca solutii”. Noul serviciu va avea 472 de angajati, dintre care 23 de persoane vor face parte din conducere, iar 449 de executie.
Consiliul local a aprobat si trecerea, sub forma de imprumut, 1,5 milioane RON din fondul de rezerva, pentru a asigura functionarea serviciului public de termoficare. Pretul local, aprobat prin HCL nr. 84/2008, aplicabil pentru energia termica livrata populatiei si agentilor economici din municipiul Pitesti, prin punctele termice ale beneficiarilor, este de 256,80 RON/Gcal., inclusiv T.V.A. Totusi, se doreste ca, in curand, pretul energiei termice sa fie de fapt cel real. Astfel, prin grija directorului serviciului, se vor fundamenta noile preturi si tarife, care vor fi supuse spre aprobare consiliului local, dupa avizarea lor de catre autoritatile de reglementare competente, acestea neputand depasi pretul local de 515 RON/Gcal, inclusiv T.V.A.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90