Donaris 930 x 122

concert

Pitești: Concert educativ al Filarmonicii în Parcul Lunca Argeșului

Pitești: Concert educativ al Filarmonicii în Parcul Lunca Argeșului. Filarmonica Pitești continuă seria concertelor stagiunii estivale 2022.
După succesul repurtat de orchestra simfonică la festivalul de la Sibiu, un nou concert se va desfășura joi, 18 august, de la ora 19.00, în Lunca Argeșului. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești va urca pe scenă dirijoarea Dalma Toadere.
În program: Mozart – Dans german Kanarienvogel, Rossini – uvertura la opera Cerentola și Uveretura la opera Wilhelm Tell, Verdi – Trubadur, Elgar – Pomp and Circumstance nr. 1, Berlioz – Danse des Sylphes, Mussorgski – Limoges (Tablouri dintr-o expoziție în orchestrația Tushmalov), Massenet – Muzica de scenă din opera Thaïs, Rimski-Korsakov – Zborul cărăbușului, Respighi – Gli uccelli, Saint-Saëns – Elefant, Măgari, Broaște țestoase, Offenbach – Cancan.
Absolventă a Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” și a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, sectia dirijat, ambele din Cluj-Napoca, Dalma Toadere are o bogată activitate dirijorală, susținând concerte educative, de muzică contemporană, spectacole educative, dar și de operă. A mai fost la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3