EcoMoto 930×122

arta

Pitești: Săptămâna artei și spiritualității

Pitești: Săptămâna artei și spiritualității

Citiți și: Vouchere cu sute de lei de persoană, active de azi

Marți, 16 august 2022, în Piața Primăriei din Pitești, a avut loc deschiderea oficială a celor două evenimente care marchează cea mai mare sărbătoare religioasă a verii – Adormirea Maicii Domnului: Tabăra Națională de Creație Plastică – Pictură, Grafică „Expresii urbane”, ediția a VII-a, și atelierul de creație pentru copii „IconArT – artă tradițională iconografică”, ediția a II-a.

În cadrul conferinței de presă susținute de către organizatori – Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești – și parteneri: Arhiepiscopia Argeșului și a Muscelului, Muzeul Golești și Uniunea Artiștilor Plastici din România, au luat cuvântul reprezentanți ai tuturor acestor instituții, dar și artiștii plastici consacrați la nivel național, participanți la tabăra de creație ce se desfășoară, în perioada 17 – 21 august, în Pitești: Elena Carmen Olteanu – București, Mirela Trăistaru – București, Angela Tomazelli – București, Marcela Smeianu – Slobozia, Sever Moldovan – Bistrița, Silviu Ioan Soare – Călărași, Stela Maria Lucici – Pitești, Mara Diaconu – Pitești, Alexandra Ilie – Pitești și curatorul evenimentului, Daniel Preduț, președintele filialei Pitești a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Citiți și: Pitești: Tabără Națională de Grafică

Timp de trei zile, de miercuri până vineri, 20 de copii vor învăța, în cadrul atelierului de creație organizat în Piața Primăriei, între orele 18:00 și 20:00, să picteze icoane pe lemn în stil bizantin, sub îndrumarea doamnelor Malvine Mocenco și Cătălina Tuică, restauratori de icoane, experți ai Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești.

De asemenea, de joi până sâmbătă, în incinta Schitului Trivale, artiștii participanți la tabăra de pictură și grafică vor transpune în creații plastice originale viziunea lor despre Pitești, în cadrul atelierului de lucru organizat cu sprijinul părintelui stareț al schitului, ieromonahul David Stoica.

Piteștenii sunt invitați să viziteze atelierul din Trivale, putând să asiste la procesul de creație, operele rezultate urmând a fi expuse în cadrul vernisajului celor două evenimente, care va avea loc sâmbătă, 20 august, de la ora 18:00, în Piața Primăriei Pitești.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3