930×122 CAPRA 5

pitesti

Pitestiul, in cursa pentru 38 de milioane de franci elvetieni

Municipiul Pitesti a intrat intr-o cursa pentru obtinerea unor fonduri importante puse la dispozitie de guvernul elvetian in cadrul unui acord de cooperare cu Romania. Pentru a accesa insa aceste fonduri nerambursabile, autoritatile din Pitesti trebuie mai intai sa elaboreze o serie de proiecte, in special legate de imbunatatirea infrastructurii si de mediu.

Recent a avut loc la Bucuresti lansarea unui program numit „Masura 2 – Mediu si Infrastructura”, la eveniment fiind prezent si primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc. Pendiuc a mers la acest eveniment si in calitate de presedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania.

Programul are ca obiectiv imbunatatirea mediului inconjurator, motiv pentru care propune si o finantare generoasa in cadrul unui acord de cooperare elvetiano-roman. Este vorba de 38 de milioane de franci elvetieni, finantare nerambursabila, care vor fi acordati in functie de valoarea proiectelor ce vor fi propuse de autoritatile locale.

Nu vor fi acceptate insa mai mult de 10 proiecte din cel mult 4 municipii. Tudor Pendiuc a declarat ca municipalitatea din Pitesti va elabora proiecte de mediu si infrastructura cu care sa se inscrie in cursa pentru banii pusi in joc.

Municipiul Pitesti mai beneficiaza de finantari importante si ca pol de dezvoltare urbana. Municipalitatea a primit fonduri nerambursabile de 38,8 milioane de euro pentru care au fost deja elaborate 12 proiecte de dezvoltare locala. Primele doua sunt deja in implementare, si anume crearea parcului Lunca Argesului, in Zavoi, si montarea de camere video de supraveghere in zona Podul Viilor – Strand pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor.

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90