EcoMoto 930×122

    parcare

    Piteştenii pot închiria locuri de parcare la blocuri!

    După mai multe luni de dezbateri şi chiar o respingere, Consiliul Local Piteşti a adoptat joi, 29 noiembrie 2012, proiectul de hotărâre privind instituirea taxei la locurile de parcare de la blocuri. Conform spuselor viceprimarului Cornel Ionică, de vineri proprietarii de apartamente pot face cereri către asociaţii, acestea urmând să le centralizeze şi să le transmită autorităţilor.

    La fiecare asociaţie vor fi liste cu firmele care au dispozitive de blocare a locurilor şi va fi constituită o comisie a municipalităţii care va analiza toate cererile. Sistemul va fi implementat în primă fază doar la asociaţiile unde există cel puţin la fel de multe parcaje câte maşini sunt. Vor putea face cereri şi proprietarii de apartamente care nu au maşini, dar vor să îşi rezerve un loc.

    Prioritate vor avea însă cei care deţin maşini. Dacă două persoane vor acelaşi loc de parcare în cadrul unei asociaţii unde există suficiente parcaje, se va organiza licitaţie pentru acel loc.

    Închirierea unui loc de parcare va fi pe 24 de ore, iar taxa percepută de municipalitate va fi de 140 de lei pe an la care se va adăuga TVA.

    Atribuirea se va face prin încredinţare directă.

    Documentele necesare care vor însoţi cererile tip sunt actele privind domiciliul (act de proprietate, copie C.I.), copie după certificatul de înmatriculare al maşinii cu ITP valabilă, declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte că solicitantul nu deţine un garaj amplasat pe domeniul public şi certificat fiscal eliberat de Primărie din care să reiasă că solicitantul nu are datorii către bugetul local.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3