930 x122 grota rece

    primaria_pitesti_nou

    Piteştiul, protocol de colaborare cu oraşul armenesc Gyumri

    Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, şi viceprimarul oraşului armenesc Gyumri (al doilea ca importanţă după capitala Erevan), Gughen Malhasian, au semnat luni, 29 octombrie 2012, un protocol de colaborare între cele două localităţi. La eveniment au fost prezenţi alţi 4 primari din Armenia (ai unor localităţi la rândul lor înfrăţite cu oraşe şi comune din România), precum şi doi înalţi oaspeţi. Este vorba de ambasadorul Armeniei în România, Excelenţa Sa Hamlet Gasparian, şi Episcopul Armeniei.

    Protocolul prevede realizarea de legături şi schimburi pe diverse planuri, începând cu cele culturale şi până la cele de afaceri.

    Primarul Tudor Pendiuc i-a invitat pe cei prezenţi să participe la ediţia din 2013 a Simfoniei Lalelelor, mai ales că laleaua îşi are originea în zona Ararat care a aparţinut Armeniei, dar care acum aparţine Turciei.

    Episcopul Armeniei a dezvăluit faptul că încă din secolul V există un centru spiritual în Armenia numit Argeş, făcând astfel o legătură cu judeţul nostru şi cu comunităţile de armeni care au ajuns în România în diverse perioade istorice.

    Tudor Pendiuc a prezentat Piteştiul şi a dat asigurări că se vor face eforturi pentru că acest protocol de colaborare să se dezvolte asemeni celui cu Kragujevac, oraş din Serbia cu care există legături de mai bine de 45 de ani.

    La rândul său, Ambasadorul Gasparian a spus că în Armenia se va înfiinţa Uniunea Oraşelor Înfrăţite cu Oraşe din România.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3