New Profesional Consult 930 x 122

apa

PLAN ANTI-INUNDAȚII ÎN ARGEȘ

Planul de management al riscului la inundații pentru bazinul hidrografic Argeș – Vedea a fost avizat astăzi în ședința Comitetului de Bazin.

Citiți și: Noul Castel Dracula, ultima senzație turistică în Argeș

Documentul, realizat conform cerințelor directivei Uniunii Europene privind evaluarea și managementul riscului la inundații, are ca obiective scăderea riscului pe care inundațiile îl generează asupra comunităților, vieților omenești, obiectivelor economice, infrastructurii de transport, terenurilor agricole și patrimoniului cultural.

Pentru îndeplinirea acestor obiective au fost propuse măsuri structurale, măsuri non structurale și proiecte integrate ale Administrației Bazinale de Apă. Printre măsurile propuse de ABA Argeș – Vedea se numără trei mari proiecte: amenajarea complexă a râului Dâmbovița în vederea apărării împotriva inundațiilor a municipiului București; amenajarea complexă a râurilor Argeș, Târgului și Doamnei în vederea apărării împotriva inundațiilor a localităților riverane, cu punerea în siguranță a barajelor Budeasa, Bascov, Pitești și Golești și refacerea volumului de atenuare a lacului de acumulare Golești; amenajarea complexă a râurilor Vedea, Dorofei, Cotmeana și Teleorman în vederea apărării împotriva inundațiilor a localităților riverane.

Citiți și: Forțele de ordine din Argeș ies la atac!

Dintre cele peste 200 de măsuri propuse pentru reducerea riscului la inundații în spaţiul hidrografic Argeș – Vedea, un număr de 128 sunt în responsabilitatea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale “Apele Române” și Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea. 77 de măsuri sunt propuse a se realiza cu fonduri proprii ale Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, iar 51 vor fi propuse spre finanțare cu fonduri de la bugetul de stat sau cu fonduri europene nerambursabile ori credite externe.

Ședința de azi a Comitetului de Bazin Argeș – Vedea a fost condusă de prefectul județului Argeș, Cristian Soare.

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90