NOR CURIER 930X122

    apa_iarna

    Plan de măsuri împotriva inundaţiilor

    Conform unei informări transmisă de Administraţia Bazinală Argeş Vedea (ABA), în bazinul hidrografic Argeş- Vedea surplusul de apă rezultat din topirea zăpezii care va ajunge în râuri va fi preluat fără probleme în lacurile de acumulare. La ora actuală, acestea au un grad de umplere de 53%.

     

    Până la nivelul normal de retenţie mai pot fi acumulaţi încă 351 milioane metri cubi de apă. Având în vedere toamna secetoasă, solul poate absorbi o cantitate mare de apă. La Piteşti, spre exemplu, este un deficit de umiditate de 40 l/mp.

    Evoluţia fenomenelor de iarnă şi cursurile de apă sunt monitorizate permanent de către serviciile noastre prin 61 de staţii hidrometrice.

    A fost stabilit un plan de măsuri care se referă la evaluarea punctelor critice de pe râurile cadastrate din administrarea ABA Argeş – Vedea, exploatarea lacurilor de acumulare în condiţiile actuale, stocurile de apărare,  utilajele din dotare.

    Acesta include menţinerea la parametri normali de funcţionare a echipamentelor hidromecanice la barajele, staţiile de pompare, nodurile hidrotehnice, etc., din administrarea Administraţiei, creşterea frecvenţei măsurătorilor privind grosimea stratului de zăpadă şi a echivalentului în apă al acestuia, calcularea echivalentului în apă al stratului de zăpadă din bazinele hidrografice ale lacurilor de acumulare Vidraru, Rîuşor şi Pecineagu, precum şi atenţionarea tuturor Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă (primăriile) privind îndepărtarea zăpezii din zona caselor, curăţarea şanţurilor şi a rigolelor de scurgere a apei.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3