New Profesional Consult 930 x 122

ciocanel

Pledoarie pentru debirocratizare

Stefan Ciocanel, seful Casei de Asigurari de Sanatate Arges, considera ca Ministerul Sanatatii ar trebui sa mai ramâna, din punct de vedere al atributiilor, doar cu inspectia sanitara. In acest fel, sustine Ciocanel, sistemul s-ar „debirocratiza”.

Stefan Ciocanel, directorul presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Arges, ne-a declarat ca procedura de preluare a spitalelor de catre autoritatile locale si judetene era necesara. In opinia lui Ciocanel, ar trebui ca dupa trecerea spitalelor in administrarea autoritatilor locale, Ministerul Sanatatii sa fie restructurat.

Astfel, Ministerul ar trebui sa ramâna doar cu atributii legate de inspectia sanitara iar celelalte atributii ar trebui predate autoritatilor judetene si Casei de Asigurari de Sanatate.

„In acest fel am asista la o debirocratizare a sistemului. Când poti delega din atributii, se cheama ca ai facut restructurare. Iar acest lucru este posibil”, ne-a declarat Ciocanel.

Referitor la pozitia consilierilor judeteni ai PDL privind trecerea spitalelor in administrarea Consiliului Judetean si a unor Consilii Locale, Stefan Ciocanel ne-a declarat ca acestia nu au fost de acord cu propunerile Consiliului Judetean privind membrii Consiliilor de Administratie, propuneri care „s-au facut exclusiv din interiorul Consiliului” si „nu au fost aduse la cunostinta consilierilor”.

„A fost o chestiune de forma, nu de fond. Unica motivatie a votului respectiv a fost aceea a schimbarii protocolului agreat de ministrul Sanatatii. Dar Consiliul Judetean nu poate raspunde pentru datoriile de dinainte de preluare. Discutiile au fost legate de datoriile din perioada 31 martie – 1 iulie iesite din scadenta, nu cele curente. Nici unui spital nu i-au crescut arieratele in aceasta perioada”, ne-a declarat Stefan Ciocanel.

{loadposition inside}

 

 

 

 

PIZZERIA SAPORI 555 222
570×90 MAIA