New Profesional Consult 930 x 122

Pod, stradă și becuri noi în Mioveni

Trei obiective de investiții cu bani europeni au fost inaugurate astăzi în Mioveni: podul peste râul Argeșel (modernizat prin construirea a două benzi suplimentare de acces în oraș), strada „I.C. Brătianu” (modernizată prin crearea a două benzi suplimentare) și un nou tronson de iluminat public.

Modernizarea podului a costat peste 9.633.000 de lei. Podul are o lungime de 50 de metri și o lățime de 24 de metri și jumătate, iar lungimea tablierelor noi este de 48 de metri și jumătate. Investiția a presupus și construirea a două rampe de acces, cu o lungime totală de 160 de metri.

Cel de al doilea obiectiv, strada „I.C. Brătianu”, s-a modernizat cu aproape 6.446.000 de lei. Practic, modernizarea a vizat peste 1.066 de metri din totalul de 1.350 pe care îi măsoară strada. Partea carosabilă are o lățime de 14 metri, iar trotuarele, pe fiecare sens de mers, câte 1, 5 metri. Au fost modernizate și prelungite la ambele capete două podețe dintre cele 3 existente, iar unul a fost demolat și refăcut complet. A fost realizată și o canalizare pluvială. Autoritățile dau asigurări că prin cele două investiții se fluidizează traficul auto şi se elimină blocajele rutiere, mai ales în timpul orelor de vârf.

Cea de a treia investiție, în valoare de peste 1.947.000 de lei, a constat în montarea a 69 de stâlpi de iluminat stradal și pietonal.

La inaugurările de azi au participat, printre alții, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, prefectul Cristian Soare și parlamentari ai județului.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90