930 x122 grota rece

asigurare_casa

Poliţele de asigurare obligatorie a caselor se pot cumpăra de la orice societate

Asigurarea obligatorie a locuinţei va putea fi cumpărată atât de la acţionarii societăţii emitente de poliţe obligatorii de locuinţe (PAID), cât şi de la alţi asigurători. Mai este nevoie doar de încheierea unor protocoale de colaborare cu PAID, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Anterior, poliţele emise de Polul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) puteau fi cumpărate numai de la acţionarii PAD. Preţul unei poliţe PAD este de 10 euro sau de 20 de euro, în funcţie de materialul din care este construită locuinţa, şi asigură o despăgubire maximă de 10.000 de euro, respectiv de 20.000 de euro.

Cei care doresc asigurarea locuinţei pentru o sumă mai mare (asigurare facultativă) au opţiunea să încheie suplimentar contracte de asigurare pentru acoperirea eventualelor pagube care depăşesc plafonul asigurat obligatoriu.

În acest caz, asigurarea obligatorie (poliţa PAD) şi cea facultativă trebuie încheiate separat. Potrivit ASF, asigurările facultative care includ acoperirea riscurilor de cutremur, alunecări de teren şi inundaţii rămân în vigoare până la expirarea acestora.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90