930 x122 grota rece

    maidanezi_cu_om

    Politia Animalelor ia fiinta la Pitesti

    La Pitesti se infiinteaza Politia Animalelor! Aceasta va functiona in cadrul Politiei Comunitare si se va ocupa in principal de probleme legate de cainii fara stapan. De asemenea, municipalitatea anunta ca noul adapost pentru caini va fi realizat in doua etape.

    Cornel Ionica, viceprimar al municipiului Pitesti, a anuntat ieri ca in aceasta saptamana a avut loc deja prima discutie cu proiectantul desemnat sa se ocupe de proiectul noului adapost pentru cainii fara stapan. Acest adapost urmeaza sa fie construit pe un teren al municipalitatii din zona fostului CET pe carbune. Ionica a declarat ca proiectantul a precizat ca adapostul va fi realizat in doua etape.

    In prima etapa adapostul va avea o capacitate de circa 2.000 de locuri pentru maidanezi, urmand sa fie extins intr-o a doua faza. Pentru prima etapa autoritatile au alocat deja suma de 400.000 de lei, bani cu care se spera sa poata fi introduse si utilitati. Constructia ar urma sa fie finalizata in primavara anului viitor.

    Ionica a mai spus ca municipalitatea va infiinta, in cadrul Politiei Comunitare, si o Politie a Animalelor care va avea ca principala atributie supravegherea si prevenirea eventualelor transporturi de caini la Pitesti, precum si modul in care cainii sunt ingrijiti de catre persoanele in a caror proprietate se afla. Trei echipaje de ecarisaj vor strange zilnic maidanezi, viceprimarul estimand ca in cel mult un an s-ar putea realiza si a doua etapa.

    Un amanunt important este ca maidanezii nu vor mai fi inapoiati in habitatul din care au fost luati, dar nici nu vor mai fi dati spre adoptie catre persoane care stau la bloc si nu pot asigura conditii optime de trai si adapost pentru animale.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    2 comentarii

    • Catalin spune:

      Buna ziua,

      Doresc sa va informez ca in comuna Babana, sat Bajenestii Mari exista un domn care a inceput o campanie de omorat caini si agresat vecini.
      Din pacate neavand o dovada evidenta in acest sens, parintii mei gasind cainele familiei omorat prin lovire cu obiect dur in spatele gradinei mai sus numitului. Apropo acesta este al doilea caine care ni-l omoara in decursul a 5 ani.

      Din ce am inteles din spusele parintilor care pur si simplu nu mai suporta presiunea exercitata de acest om si au ajuns sa le fie frica sa puna geana peste geana noaptea. De aceea vin in fata dvs cu rugamintea de a face un drum pana acolo sa investigati imprejurimile eventual sa discutati si cu vecinii.

      Domnul acesta a inceput o afacere (creste capre), acest lucru aducand dupa sine un focar de infectie in acest sat unde din intamplare locuiesc copiii si batrani cu probleme de sanatate.

      Multumesc de intelegere.

    • Sincu constanta spune:

      Buna ziua, ma numesc Sincu Constanta si doresc sa fac o sesizare catre d voastra. In data de 10 noiembrie 2020 mi a murit cainele otravit cu antigel, am fost la doctor din pacate fara rezultat, am un vecin care nu suporta cainii deoarece le sperie oile. Eu pe ei ii banuiesc pt ca mai era un catel al strazii care a disparut de trei zile fiind al strazii nu l a dus nimeni la dr. Va rog frumos sa luati masuri. O zi buna.

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90