NOR CURIER 930X122

accidente

POLIȚIA ARGEȘEANĂ AVERTIZEAZĂ

Astăzi, 17 noiembrie 2019, este marcată Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulație.

Citiți și: Pitești: Două accidente în Centru, în același timp

“Graba, fie ea sub forma vitezei excesive de deplasare pentru conducătorii auto, a neadaptării la condițiile meteo, dar chiar și a neechipării corespunzătoare a mașinii, a traversării străzii în grabă, prin loc nepermis ori în timp ce folosim telefonul sunt, deopotrivă, condiții care cresc riscul unui eveniment rutier.

Este important să realizăm că graba nu justifică încălcarea regulilor de circulație, iar implicarea într-un eveniment rutier de orice natură va aduce mai mult decât timp pierdut”, transmite cu această ocazie Poliția Argeș.

Citiți și: Argeș. Pădurari prinși în flagrant în timp ce tăiau și furau arbori

Pentru circulația în siguranță, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș le recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să respecte regulile de circulație, să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere pentru a putea observa și evita la timp orice obstacol care ar putea apărea, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

“În condiţii de trafic aglomerat, temperaturi scăzute, cu specific de ceață sau de polei, precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare, chiar şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! De asemenea, nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante, cum ar fi depăşirea coloanelor de autovehicule!

Nu consumaţi alcool sau substanțe cu efect psihoactiv (chiar și unele medicamente) şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip hands-free!”, avertizează polițiștii.

Având în vedere perioada calendaristică, Poliția argeșeană reamintește că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie doar atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

“Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, atenționează Poliția.

Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar pe trecerea pentru pietoni, să nu înceapă traversarea până când nu sunt siguri că intenţia a fost observată de conducătorii de autoturisme şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă. “Totodată, în condiţii de vreme nefavorabilă să nu îşi obtureze câmpul vizual cu obiecte vestimentare şi să se deplaseze numai pe trotuar!”, recomandă Poliția Argeș.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90