NOR CURIER 930X122

    masina_numere_bulgaria

    Politia face recensamantul masinilor cu numere de Bulgaria

    Pitesti. 30 august 2010.
    Incepe un nou recensamant pe soselele din Romania. Politia a pus gand rau masinilor cu numere bulgaresti, astfel ca peste 100.000 de soferi vor fi verificati si inregistrati intr-o baza de date.

    Peste o suta de mii de masini inmatriculate in Bulgaria circula pe soselele din Romania, potrivit estimarilor Politiei Rutiere. Pentru a face fata cresterii numarului de masini luate din Bulgaria, Politia Rutiera a inceput sa lucreze la o baza de date cu aceste autovehicule.
    Sute de masini cu numere de Bulgaria, controlate de agentii de circulatie romani aveau probleme majore de ordin tehnic, dar si documente in neregula. Intre timp, politistii bulgari, le-au semnalat colegilor romani tot mai multe nereguli in tranzactiile incheiate cu soferii romani. Peste 360 de masini aflate in litigiu au fost semnalate de politistii bulgari colegilor romani. Asta dupa ce cumparatorii nu le-au inmatriculat in tara, iar vanzatorii au refuzat sa plateasca taxele in Bulgaria, pe motiv ca masinile nu mai sunt in proprietatea lor. Romanii, pe de alta parte, nu platesc nicio taxa la ei in tara si circula cu documente si numere bulgaresti. Cei care folosesc timp de mai mult de 90 de zile o masina cu numere straine in Romania trebuie sa faca formalitatile de inmatriculare. Unii prefera insa, profitand de faptul ca atat Romania, cat si Bulgaria sunt state membre UE, sa circule cu procura de la vanzatorul bulgar si sa prezinte la control cartea verde a masinii.
    Politia Rutiera Romana a inceput sa creeze o baza de date cu masinile depistate in trafic si care sunt inmatriculate in tara vecina. Politistii verifica documentele, numarul de inmatriculare, detinatorul si datele personale ale soferului utilizator. Una dintre cele mai recente actiuni ale Politiei rutiere a fost declansata la mijlocul lunii august.sursa: gandul.info

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90