930×122 CAPRA 5

Arges

POLIȚIA RUTIERĂ FACE RECOMANDĂRI

Informarea de vreme rea comunicată astăzi http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/anm-ploi-ninsori-si-vant/ trebuie serios luată în seamă de șoferi.

Citiți și: Amendă zdrobitoare pentru șoferi

Pentru prevenirea unor accidente grave sau a unor blocaje pe șosele, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române are recomandări pe care și conducătorii auto din Argeș ar fi bine să le urmeze în zilele care vin, zile cu ploi și ninsori.

Șoferilor li se recomandă ca înainte să plece la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi la situaţia meteorologică existentă și să își echipeze mașinile corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional, etc.).

Citiți și: Accident foarte grav în Vinerea Mare! Impact puternic ACUM, în Argeș

În timpul deplasării cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă și să reducă viteza în zonele cu carosabil alunecos şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, în așa fel încât să poată fi evitat orice pericol care ar putea să apară.

De asemenea, este necesar să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul prin curăţarea parbrizului, a lunetei şi a geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de celelalte autovehicule pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Vântul puternic poate influenţa mersul mașinilor, fiind foarte posibile schimbările bruşte de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari sau la ieşirea din localităţi şi zone împădurite. „De aceea recomandăm prudenţă sporită şi conducerea cu ambele mâini pe volan.”, avertizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Este, de asemenea, necesar ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care vor acționa pe arterele pe care se va circula anevoios şi să nu oprească pe partea carosabilă a drumurilor naţionale, pentru a permite utilajelor de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant să intervină eficient.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3