930×122 CAPRA 5

Politicul a pus laba pe Educatie

mm Bucuresti. 1 septembrie 2009.
Legea Educatiei pare sa ramana in continuare un razboi al nervilor intre cele doua partide. De la o zi la alta, indiferent de consensurile la care ajung cele doua partide de la guvernare, apar lideri care vin cu noutati si cu pretentii considerate imposibil de refuzat de catre parteneri. Cristian Boureanu, liderul organizatiei judetene, sustine ca P.D.-L. nu accepta amanarea asumarii raspunderii asupra legilor educatiei. “Orice intarziere in reforma sistemului educational inseamna o zi pierduta pentru elevi si pentru viitorul educatiei in Romania. Pachetul de legi ale Educatiei pe care Guvernul isi va angaja raspunderea in fata Parlamentului va respecta Programul de guvernare si Pactul National pentru Educatie. Daca proiectul ministrului Ecaterina Andronescu nu va fi in acord cu aceste documente esentiale, atunci va fi modificat, pentru ca P.D.-L. intelege sa-si respecte angajamentele”, a sustinut acesta.
Boc vrea sa fie si ministrul Educatiei
Tot ieri, pe de alta parte, premierul Emil Boc a iesit la rampa cu o declaratie care a bagat in ceata viziunea asupra pachetului de legi pe educatie, sustinand ca Guvernul nu-si va asuma raspunderea pe legile educatiei in varianta propusa de Ecaterina Andronescu, asta desi liderii P.S.D. sustin ca au fost informati de premier ca acesta isi va asuma raspunderea pe proiectul propus de ministrul de resort, Ecaterina Andronescu.”Eu imi asum raspundrerea pe legile educatiei. (…) Voi modifica pachetul de legi pana va fi in acord nu cu doamna Andronescu, nu cu Miclea, ci sa fie in acord cu ceea ce ne-am angajat in fata Parlamentului” , a declarat premierul.
Va ramane ce a propus Andronescu
Senatorul P.S.D. Serban Valeca, membru in comisia de invatamant a Parlamentului si cadru didactic, crede ca in cea mai mare parte, propunerile ministrului Andronescu vor fi acceptate in proiectul de lege care va fi asumat de Guvern si ca declaratia premierului a fost o incercare a de transfera paternitatea proiectului de la initiator catre Guvern. “Eu nu stiu cu ce s-a angajat premierul sau Guvernul in fata Parlamentului sau cu ce vrea sa se angajeze. Consider insa ca diferentele fata de proiectul propus de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, nu vor fi majore. Cred ca 90% dintre propuneri vor ramane cele din proiectul ministrului de resort. Daca vor fi facute doua- trei modificari care vor contribui la imbunatatirea lui, nu vad unde ar fi probleme. Oricum, doamna andronescu a subliniat ca acest proiect va fi supus dezbaterii publice pentru a fi imbunatatit. Poate ca Emil Boc a facut aceasta declaratie pentru a nu individualiza paternitatea legeii Educatiei, sa nu se spuna ca este legea Andronescu sau Miclea, ci a Guvernului Romaniei, pentru ca, la urma urmei, asumarea raspunderii este facuta de catre Premier si de Guvern”. Potrivit P.S.D., procesul de asumare se va face in trei sedinte diferite. Una pentru masurile anticriza, una pentru legea unica a salarizarii si ultima pentru legile educatiei. Teoretic ar putea fi posibile tot atatea motiuni de cenzura.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90