Kaia 930 x 120

foto_copaci

Ponei, mancare si fotografii pe copaci in centrul Pitestiului!

Consiliul Judeţean Argeş organizează duminică, 8 mai a.c., cu prilejul sărbătoririi Zilei Europei – 9 mai 2011, o serie de manifestări culturale, sub deviza Uniunii Europene – „Unitate în diversitate”.

Sub genericul „La pas prin Europa”, publicul va avea ocazia să descopere Uniunea Europeană prin intermediul unei expoziţii de fotografie inedită, în aer liber, în centrul Piteştiului, dar şi prin intermediul muzicii, Fanfara Teatrului Alexandru Davila oferind un spectacol pe scena din Piaţa Vasile Milea.

De asemenea, în acordurile muzicii de promenadă, pe platoul din Piaţa Vasile Milea va avea loc şi o expoziţie culinară, cu produse specifice fiecăreia dintre cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, ce vor fi savurate la final de către copiii instituţionalizaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş.

De la ora 10, puteţi admira expoziţia neconvenţională de fotografie în aer liber, „Europa în imagini”, amplasată în centrul oraşului Piteşti, în zona Catedrala Sf. Gheorghe – Trivale Mall. Tineri de la Clubul de Fotografie al Şcolii de Arte şi Meserii, sub coordonarea lui Ion Sănduloiu, şeful Salvamont, vor expune 60 de imagini din toate cele 27 de ţări. Şi mai interesant este că suporţii acestor fotografii vor fi copacii din centrul Piteştiului.

Conform vicepreşedintelui CJ Argeş, Simona Bucura Oprescu, în centru va fi amenajat şi un cort al Argeşului, intitulat „Gust argeşean”, „în care vom avea de la meşteşuguri la produse culinare argeşene, prin care dorim să arătăm oamenilor identitatea românilor”.

Muzeul Goleşti va pregăti, tot de Ziua Europei, o prezentare a României tradiţionale, printr-o expoziţie care va cuprinde piese autentice de mare valoare, semnificative pentru tradiţiile artistice şi ocupaţionale de la noi, dar şi gradene cu animale domestice, de la miei la iepuraşi sau cloşcă cu pui şi alte. Deasemenea, doi ponei vor fi aduşi la Piteşti, copilaşii putând să facă scurte plimbări cu aceştia.

Iată, în cele ce urmează, programul evenimentului:

Ora 11.00 – Europa în imagini – Expoziţie de fotografie în aer liber, amplasată în centrul oraşului Piteşti, în zona Catedrala Sf. Gheorghe – Trivale Mall.

Ora 12.00 – Europa muzicală – moment muzical oferit de către Fanfara Teatrului Alexandru Davila din Piteşti în Piaţa Vasile Milea.

Ora 13.00 – Europa savuroasă – Expoziţie culinară, în Piaţa Vasile Milea.

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3