930×122 CAPRA 5

bacalaureat-proba-orala

Postlicealele, soluţia pentru cei ce au picat bacul

Pentru elevii din Argeş care nu au luat diploma de bacalaureat în acest an nu se poate spune că este chiar un capăt de ţară. Dacă nu pot mai mult, atunci trebuie să facă ceva pentru a obţine, totuşi, o calificare şi să aibă acces la o meserie mai târziu. Iar această şansă le este oferită de şcolile postliceale.

 

Avantajul este acela că la postliceală cursurile se ţin după-amiaza, aşa că elevii pot merge şi la serviciu. La absolvire, elevii devin agenţi vamali, editori de imagine, asistenţi medicali.

De asemenea, pentru un job de cameraman sau de asistent de producător de film o şcoală postliceală este suficientă. Nu se cere diplomă de bac.

Şcolile postliceale sunt singurele instituţii de învăţământ în care diploma de bacalaureat nu e obligatorie. Totuşi, oferta profesionalelor nu este foarte mare în acest moment, însă lucrurile s-ar putea schimba în curând.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat recent că intenţionează să extindă reţeaua de postliceale.

Cele mai multe şcoli postliceale pregătesc asistenţi medicali şi de farmacie, iar admiterea se face fie printr-un test grilă, interviu sau pe baza mediilor din anii de studiu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90