930 x122 grota rece

INTREBARE_INTREBATOARE

Potențialii cumpărători ai Oltchim și Arpechim, ținuți încă la secret

La întâlnirea de azi din București, de la Ministerul Economiei, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, s-a situat pe aceeași lungime de undă cu oficialii din Argeș cerând ca privatizarea Oltchimului să se facă numai la pachet cu Arpechim Pitești.

Pe de altă parte, Mihai Diculoiu și Corneliu Cernev, lideri sindicali de la Oltchim, i-au solicitat ministrului Andrei Gerea, deputat de Pitești, ca autoritățile să urgenteze privatizarea combinatului. De asemenea, sindicaliștii au cerut asigurarea capitalului de lucru și soluții pentru plata salariilor la Oltchim. Cei doi administratori judiciari, Gheorghe Piperea și Niculae Bălan, au anunțat finalizarea raportului de evaluare a activelor combinatului. Pe baza acestui raport, vor fi definitivate tabelul creanțelor și planul de reorganizare. În plus, Piperea și Bălan au informat că a fost pusă la punct o nouă metodologie pentru selectarea viitorului investitor și pentru protejarea investiției în cazul nerespectării clauzelor contractuale.

De la întâlnirea desfășurată fără presă nu au fost date publicității numele companiilor care ar fi interesate să preia Oltchim și Arpechim și nici țările de unde provin. Din informațiile noastre, se pare că de privatizarea combinatului sunt interesate 3 companii. Este de înțeles: există rațiuni de confidențialitate și, pe de altă parte, după episodul penibil cu Dan Diaconescu cei care pregătesc privatizarea suflă și-n iaurt. Nici despre un termen posibil pentru reluarea privatizării nu s-a făcut vorbire public.

La întâlnirea de astăzi au participat și administratorul special de la Oltchim, Bogdan Stănescu, managerii combinatului și oficiali din Argeș și Vâlcea. Pe parte administrativă și politică, Argeșul a fost reprezentat de prefectul Cristian Soare, președintele Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, și de parlamentarii Ion Popa, Ionuț Elie Zisu, Șerban Valeca, Mircea Drăghici și Gheorghe Marin. Peste două săptămâni, probabil în aceeași formulă, va avea loc o nouă discuție. De această dată în Vâlcea, la Oltchim, cu participarea ministrului Economiei, Andrei Gerea.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90