New Profesional Consult 930 x 122

regiuni-dezvoltare

Prahova revendica dreptul la capitala regiunii care va include si Argesul

USL a relansat dezbaterile privind regionalizarea ţării, în contextul necesităţii de a atrage cât mai multe fonduri europene. Deja sunt dispute privind capitalele de regiuni, iar Prahova revendică dreptul de a da capitala regiunii din care face şi Argeşul.

Concret, Argeşul face parte din regiunea Sud Muntenia, ca şi judeţul Argeş. Prahovenii cred că judeţul lor este mai bine dezvoltat economic, în ciuda faptului că Argeşul are cel mai puternic exportator al ţării, Dacia.

Aşa că ideea mai multor centre de putere în cadrul regiunii nu este pe placul lui Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean de la Prahova.

„UE a creat deja opt oraşe care au primit bani în plus prin programele de dezvoltare europene, trebuie să aibă un centru universitar consacrat, un spital de mare capacitate, o sală de sport de dimensiuni olimpice, un stadion.

Şi UE are o capitală la Bruxelles, nu un comisariat în fiecare ţară. Nu avem ministere la Cluj, Iaşi sau restul ţării”, a declarat pentru gandul.info şeful CJ Prahova.

La rândul lor, oamenii de afaceri din judeţul Argeş au cerut politicienilor să facă toate demersurile necesare pentru ca Piteştiul să devină capitală de regiune, şi nu Ploieştiul (municipiu reşedinţă de judeţ în Prahova).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3