EcoMoto 930×122

patriarh_ep

Preafericitul Daniel a vizitat Curtea de Arges

Duminica, atunci când crestinii Bisericii Ortodoxe s-au aflat în Duminica închinată tuturor sfinţilor, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului s-a bucurat de un eveniment deosebit. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, s-a aflat în vizită la catedrala arhiepiscopală din Curtea de Argeş, unde a fost întâmpinat de chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, şi de foarte mulţi credincioşi prezenţi la sfânta liturghie.

După oficierea sfintei slujbe, Preafericirea sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură , amintind că Duminica Tuturor Sfinţilor este aşezată imediat după Rusalii, pentru că temelia Bisericii lui Hristos este reprezentată în primul rând de cei care şi-au câştigat cununa sfinţeniei chiar şi cu preţul vieţii.
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic în cuvântul rostit a mulţumit părintelui patriarh Daniel pentru că a ales să facă un popas duhovnicesc în eparhia Argeşului şi Muscelului amintind totodată de grija deosebită pe care Preafericirea sa a arătat-o argeşenilor prin ridicarea episcopiei la treapta de arhiepiscopie şi prin canonizarea locală a celor trei sfinţi  argeşeni :
,, Noi astăzi dreptmăritorii creştini de la Argeş şi Muscel ne bucurăm în Duhul Sfânt că v-aţi îndreptat paşii spre locurile istorice pline de frumuseţe şi aleasă aşezare bisericească. În sufletul nostru creşte mereu marea bucurie, sădită ca o floare rară de mireasmă duhovnicească în 26 septembrie 2009, când Preafericirea Voastră însoţit de ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a-ţi proclamat canonizarea locală a celor trei sfinţi: Iachint, mitropolitul Ţării Româneşti, Neagoe Vodă Basarab şi Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel. De asemenea, noi împreună cu creştinii argeşeni şi musceleni, prezenţi în vatra Maicii Domnului la Curtea de Argeş nu vom uita ziua cea mare, mult aşteptată în decursul veacurilor, refacerea bucuriei istorice şi bisericeşti, ca întâiul tron arhieresc al Ţării Româneşti să capete recunoaştere aleasă, prin ridicarea la treapta de Arhiepiscopie şi ierarhul ei ca Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului…,,
{loadposition inside}

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90