Donaris 930 x 122

    gogu_prefect

    Prefectul atacă la Motoc, Consiliul Local rezistă

    Prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu, a decis să atace în contencios administrativ o hotărâre emisă de Consiliul Local Piteşti privind concesionarea unui teren în zona Calea Bucureşti. Este vorba de un teren de circa 220 metri pătraţi pentru realizarea unei clinici medicale „de înaltă performanţă”, concesiunea fiind făcută pentru S.C. Andreea Motoc S.R.L..

    Terenul este situat chiar lângă o farmacie a acestei societăţi, iar consilierii PDL au votat împotrivă considerând că se atentează la spaţiul verde. Primăria îşi menţine şi acum punctul de vedere şi arată că toate procedurile s-ar fi desfăşurat conform legii iar zona nu este încadrată în planul urbanistic ca fiind spaţiu verde.

    Prefectul a cerut Consiliului Local anularea hotărârii de concesiune (care oricum pe perioada desfăşurării procesului este suspendată de drept) nu din motivele invocate de consilierii PDL, respectiv pentru că ar fi fost vorba de spaţiul verde, ci pentru că nu s-ar fi respectat procedurile legate de concesiune.

    Concret, prefectul susţine că în cadrul aceleiaşi şedinţe de Consiliu Local ar fi fost adoptate şi hotărârea privind validarea raportului de concesiune, şi Planul Urbanistic de Detaliu.

    Conform unui răspuns oficial al Primăriei Piteşti, punctul de vedere este acela că hotărârea respectivă este valabilă şi că nu ar fi motive să fie atacată de prefect. Rămâne de văzut ce va avea de spus instanţa de judecată.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90