930×122 CAPRA 5

    tigara

    Fumatul ucide! 13.000 de argeșeni cu afecțiuni pulmonare!

    Prefectul Cristian Soare a anunţat astăzi că a semnat un ordin de demarare a unei campanii numită „Stop fumatului în locurile publice!”. Campania constă atât în acţiuni de informare, cât şi de control în localuri şi instituţii de interes public din judeţ.

    Deja au fost sancţionaţi 8 agenţi economici care nu respectau legislaţia în vigoare privind fumatul în locurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la suma de 3.250 de lei, iar prefectul anunţă că verificările vor continua. Instituţiile abilitate să facă controale sunt Direcţia de Sănătate Publică şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor. Verificările vizează dacă agenţii economici au spaţii speciale pentru fumători şi nefumători.

    „Un studiu arată că 26,7% dintre cetăţenii din România fumează, ceea ce este cu mult peste media europeană de 18,6%. Pe de altă parte, o treime dintre fumători sunt tineri. Conform datelor furnizate de DSP, se constată de la an la an o creştere a numărului de boli care au drept cauză fumatul. De exemplu, bolile obstructiv-pulmonare au afectat în 2012 circa 13.000 de argeşeni, faţă de aproape 12.000 în 2010, iar cardiopatiile ischemice şi bolile de cord au afectat peste 34.000 de persoane. Într-o ţigară sunt cam 50 de compuşi chimici cancerigeni, aşa încât fumatul este o problemă de sănătate publică majoră”, a spus prefectul Cristian Soare.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3