New Profesional Consult 930 x 122

    Prefectura.conferinta1

    Prefectura, pichetata de agricultori

    O parte dintre producatorii agricoli argeseni afiliati la sindicatul Agrostar a participat joi, 2 septembrie, la un protest inedit pentru municipiul Pitesti. Este vorba de un mars si de un miting la care au fost folosite si patru tractoare aduse de pe camp direct pe strazile orasului. Agricultorii protesteaza astfel fata de politica actualului Guvern cu privire la domeniul agricol.

    Lipsa subventiilor, starea deplorabila a sistemelor de irigatii, sprijinul slab acordat producatorilor autohtoni in conditiile in care piata este invadata de produse de import i-au scos pe agricultori in strada. Manifestari similare celei de la Pitesti au avut loc in toata tara, avand in vedere ca Agrostar este o asociatie cu reprezentare la nivel national si filiale in aproape toate judetele tarii.

    Protestatarii au marsaluit pe traseul Bowling – Targul din Vale – IC Bratianu – Casa de Cultura a Sindicatelor, acolo unde tractoarele, cu antemergator, au fost „garate”. Fortele de ordine – jandarmi si politisti – i-au insotit tot timpul pe manifestanti, astfel lipsind incidentele, desi traficul s-a desfasurat cu dificultate pentru scurt timp. Circa 80 de protestatari au pichetat apoi Prefectura, solicitand demisia Guvernului, dar prezentand si o lista de revendicari pentru sprijinirea agriculturii.

    La protest au luat parte si cativa rudari, ba chiar si copii, iar organizatorii s-au simtit datori sa dea explicatii. Ei au spus ca rudarii au participat de buna voie la protest, mai ales ca ei reprezinta o forta de munca bruta in domeniul agricol si se pune baza pe ei la tara. Protestatarii s-au folosit de fluiere, pancarte si…vuvuzele pentru a-si face simtita prezenta, dar si de scandari in care au cerut demisia Guvernului. Manifestatia a durat doua ore, fara a se inregistra evenimente nedorite.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3